2021-09-23 07:52:20• hírek • Bede Emőke

Az edzőtermek vezetőivel egyeztetett a prefektus

Altfatter Tamás kormánymegbízott szerdán megbeszélésre hívta Szatmár megye sport- és konditermeinek vezetőit annak érdekében, hogy a járványügyi szabályozások idevágó rendeleteiről egyeztessenek.

A szeptember 17-én hozott kormányhatározat értelmében azon településeken, ahol az elmúlt 14 nap adatai alapján számolt fertőzöttségi ráta meghaladja a 4 ezreléket, de a 6-ot még nem éri el, az edzőtermek teljes befogadóképességük 50 százalékával állhatnak az uniós Covid-igazolvánnyal rendelkező sportolni vágyók rendelkezésére. Teljesen bezárni a kapukat az ügyfelek előtt tehát csak akkor kell, ha az a bizonyos érték meghaladja a 6 ezreléket is.


Szatmárnémetiben szerdán 4,79 ezrelékes fertőzöttségi arányt jegyeztek, a megye általános rátája pedig 3,42 ezrelék, azaz mindkét érték mérsékelten ugyan, de emelkedett az előző nap adataihoz képest.


A megbeszélésen részt vevő menedzserek ismertették mindazon nehézségeket, amelyekkel az utóbbi időben szembe kellett nézniük: a testmozgásra vágyók száma jelentősen megcsappant a folyamatos bizonytalanság miatt, és így az üzlet helyzete is kiszámíthatatlanná vált. Mindezek ellenére örülnek, hogy a járványhelyzet fokozódásával nem kell azonnal lehúzniuk a rolót, hisz amennyiben betartják a szükséges óvintézkedéseket, a Covid-igazolvánnyal rendelkező ügyfelek még magasabb fertőzöttségi arány esetén is igénybe vehetik a szolgáltatásaikat.


A résztvevők egyetértettek abban, hogy a lakosság immunizálása az egyetlen lehetőség arra, hogy a konditermek továbbra is biztonságos körülmények között nyitva tartsanak. Az edzőtermek vezetői örömmel számoltak be róla, hogy mostanra minden alkalmazottat sikerült rábírni arra, hogy igényeljék az oltást. A prefektus ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy jelenleg a munkáltató nem kötelezheti a beosztottakat az oltakozásra, viszont még így is mindenkinek szigorúan be kell tartania az egyéni óvintézkedéseket, beleértve a kellő fizikai távolságot is.


Altfatter biztosította a sport- és konditermek képviselőit, hogy megérti, milyen nehéz időszakon mennek keresztül, és bízik benne, hogy a most meghozott döntések hamarosan mind Szatmárnémeti, mind a teljes megye szintjén meghozzák a várt eredményeket, mint ahogy az történt az Avasban is. Jelenleg az említett terület több települése is vesztegzár alatt áll, ám már most észrevehető a helyzet javulása: több községben is 6 ezrelék alá esett a fertőzöttségi ráta, és egyelőre úgy tűnik, a járványgörbe továbbra is lefelé ível.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: